…
…
…
…
…
17 Ağustos 2021, Salı Muğla, Türkiye

KIRMIZI YELEKLİLERİMİZE PSİKO SOSYAL DESTEK EĞİTİMİ


Yangının başından beri sahada vatandaşlarımızın yardımına koşan gizli kahramanlarımıza psikososyal destek eğitimi verildi. Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen eğitim Muğla Aile ve Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Eğitime konuşmacı olarak katılan Klinik Psikolog Berçem Göktürk DURU, Klinik Psikolog Deniz BOZUNOĞULLARI ve Dr. Klinik Psikolog Serkan ÖZGÜN tarafından; temel travmatololji, psikolojik acil yardım, yetişkinlerde ve çocuklara travma sonrası gözlenebilir durumlar ve bu durumlara dair uygun yaklaşım modelleri ve afet sahasında çalışma etiği hakkında eğitimleri verildi.

Eğitim öncesi konuşma yapan İl Müdürümüz Seyfi BOZÇELİK "İnsanı yaşat ki Devletimiz yaşasın anlayışıyla Devletimizin sıcak elini ve imkanlarını tüm vatandaşlarımıza sahadaki psiko sosyal destek ekibimiz aracılığıyla hissettirmeye devam edeceğiz, vatandaşımızın bize ne zaman ihtiyacı olursa biz varız ve biz geliriz her zaman görevimizin başındayız" diyerek sözlerini noktaladı.