…
…
…
…
…
…
22 Haziran 2021, Salı Muğla,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı ve İl Eylem Planı Kapsamında İlçe Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantılarının Üçüncüsü Akyaka Mahallesinde Düzenlendi.


Sayın Valimiz Orhan Tavlı'nın başkanlığında yapılan toplantıların sabah oturumunda Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerine ait veriler değerlendirilerek diğer paydaş kurumlarla uygulamada karşılaşılan sorunlar, hem mağdur hem de şiddet uygulayana ilişkin profil belirleme, intihara teşebbüs ve cinayet sayıları ele alındı. Toplantının öğlen oturumunda Marmaris ve Datça ilçesine ait ilçe bazlı sayısal veriler değerlendirilirken mağdur ve şiddet uygulayana ilişkin profil belirleme, uygulamada karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm önerileri ve iyi uygulama örneklerinin ele alındı.

 

Toplantılarda verilerin tüm paydaş kurumlar tarafından eksiksiz tutulmasının çalışmaların sürdürülebilirliği açısından önemi ve Kaymakamlarımızın çalışmaları birebir takip ve koordine etmelerinin gerektiği vurgulandı.

 

Valimiz Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıya İl Müdürümüz Seyfi Bozçelik, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Marmaris ve Datça Kaymakamları, Cumhuriyet Savcıları, İlçe Emniyet Müdürleri , İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  İlçe Sağlık Müdürleri, İl Müdür Yardımcısı Kudret Gültaş, Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdullah Gümüş, Marmaris Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yeşim Köksal ve Muğla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi personelleri katıldı.