…
…
…
…
28 Mart 2022, Pazartesi Muğla,Türkiye

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ BAŞLADI


İş sağlığı ve güvenliği yasası gereğince Muğla Aile, ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü personellerine ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve Muğla 112 personelleri tarafından iki gün sürecek eğitimin sonunda personele sertifika verilecek.
Uygulamalı olarak verilen eğitimlerde; temel ilkyardım bilgileri,  çocuklar için ilkyardım, bebekler için ilkyardım, temel ilk yardım desteği (solunum, kalp durması) , göze, kulağa, burna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım,  kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilkyardım, hasta/yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, temel yaşam desteği, bilinç bozukluklarında ilkyardım hasta taşıma teknikleri işlenecek.

İlk yardımın önemine dikkat çeken Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman TOPRAKÇI “İlk yardım hayatımız için oldukça önemli bir konu. Tıbbi müdahaleye kadar yapılacak doğru ilk yardım müdahalesi ile hayat kurtarırken, yanlış uygulamalar telafisi güç zararlar doğurabilmekte. Hayatımızın her alanında önemli bilgiler içeren bu eğitimlerle kurum olarak değil normal hayatımızda da gerekli olacak bilgiler öğreneceğiz" dedi.