…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Ekim 2020, Cuma Muğla,Türkiye

ÇÖK , KAPAN , TUTUN ! DEPREMDEN KORUN !


ÇÖK , KAPAN , TUTUN ! DEPREMDEN KORUN !

İl Müdürlüğümüz ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellerimiz için olası afet ve acil durumlarda karşılaşılabilecek risklerin azaltılması, afetlere hazırlıklı olunması amacıyla İl Müdürlüğümüz konferans salonunda, covid-19 tedbirleri kapsamında deprem ve afet konulu bilgilendirme eğitimi ve akabinde deprem tahliye tatbikatı yapılmıştır.

Yapılan eğitim ve tatbikata,  İl Müdürümüz Seyfi BOZÇELİK, İl Müdür Yardımcılarımız, Kuruluş Müdürlerimiz ve personellerimiz katıldı.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD)  görevli Koray ECE ve İsmail AKTAŞ tarafından verilen birey ve aile için Afet Bilinci eğitimi sonrasında, binamızda deprem tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikat esnasında çalınan sirenin ardından İl Müdürlüğü binası hızlı bir şekilde boşaltılarak personellerimiz güvenli bir alana alındı. Tatbikat bitiminde AFAD görevlileri tarafından, personelimizle durum değerlendirmesi yapıldı.

İl Müdürümüz Seyfi BOZÇELİK tatbikat sonrası yaptığı konuşmada; “Evimizdeki küçük bir malzemenin bile deprem anında ne kadar değerli olabileceğini aldığımız eğitim neticesinde anladık.Biz de birkaç kez tatbikat yaptığımızda neyi nasıl yapmamız gerektiğini, hangi çıkışın nereye gittiğini öğrenmiş olacağız. Şuanda arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar ve her kata tahliye planı hazırlıyorlar.Bu bilinci böylelikle oluşturacağız. Eğitim ve tatbikat esnasında bize anlatılanları kendi çocuklarımıza aktardığımızda daha iyi bir hale geleceğimize inanıyorum. Diğer kamu kurumlarına da fazla iş düşmeden kendi kendimize işlerimizi halledeceğimizi umuyoruz” dedi.

Aynı zamanda kurumlar arası sinerji ve işbirliğini güçlendiren bu eğitim ve uygulamaların ikinci aşamasının çocuk evlerinde yapılacak eğitim olduğunu belirten Seyfi BOZÇELİK, “İkinci aşamada da AFAD ile beraber 20 tane çocuk evimizde, çocuklarımızın deprem anında evlerde nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz. Kuruluşlarımızda bulunan herkesin olağanüstü şartlara hazır bulunmalarını istiyoruz. Bunun çalışmasını yürüteceğiz. Başta AFAD’taki arkadaşlarımız olmak üzere katılım sağlayan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.