…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Muğla,Türkiye

MUĞLA'DA KADINA ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DİYELİM


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve sınırsızlık meydanında açılan stand ziyareti ile devam etti.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI: “Şiddet, kadının başarısını gölgeleyen, kadının kazanımlarının önüne geçen bir sorun olarak hepimizin ortak mücadele alanıdır.Kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması, çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır.
Kadına Yönelik her türlü kötü muameleyi, ihmali, istismarı, sömürüyü ortadan kaldırmaya kararlıyız. Çalışmalarımızı çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliği ile yürütüyoruz.
Şiddetle mücadelede ortaya koyacağımız her yeni başarı, Büyük Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin olmazsa olmazlarından biridir.
Hedeflerimiz çerçevesinde kadına yönelik şiddetle mücadele eğitim ve farkındalık çalışmaları önemli bir yere sahiptir.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ilimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan personele ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim ve seminer çalışmalarımız devam etmektedir.Bu kapsamda 2022 yılında 8.500 kişiye eğitim verdik.
Kadına yönelik şiddetle mücadeledeki başarı, kuşkusuz kadınların ve toplumsal hayatın her alanında çok daha aktif, üretken ve güçlü şekilde yer almalarını sağlayacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.