…
…
…
…
…
…
…
…
26 Mart 2022, Cumartesi Muğla,Türkiye

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Abide Hasan Nuri Öncüer huzurevimizde kalan yaşlılarımız için temsili yörük düğünü gerçekleştirildi.


Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde düzenlenen programa Sayın Valimiz Orhan TAVLI, Vali Yardımcımız Mehmet Suphi OLCAY, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali GEMALMAZ, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat DİLBEROĞLU, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK,İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI, İl Müdür Yardımcılarımız Seda CESUR, Kuduret GÜLTAŞ ile huzurevi sakinleri katıldı.
Huzurevi bahçesinde kıl çadır kurulurken, çadırda yörüklerin günlük hayatta kullandığı malzemeler sergilendi. Düğün yemeğinin yapıldığı etkinlikte yöreye özgü keşkek ve gözleme ikramı da yapıldı. Huzurevi personelimizin geleneksel kıyafetler giymesi renkli görüntüler oluşturdu.
Temsili gelin alma töreninin ardından yöreye özgü oyunlar oynanırken geline kına yakıldı, gelinin başı zeytin yapraklarıyla bezenerek bağlandı ve gelinin başının üzerinde şeker kırıldı.
Huzurevi sakinleri ve davetliler törenin ardından çalan müziklerle gönüllerince eğlendiler.

İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI yapmış olduğu konuşmada “huzurevi sakinlerinin salgın nedeniyle uzun bir süre sosyal aktivitelerden uzak kaldığını, sosyal ve kültürel etkinliklerin onlar için önem taşıdığını belirterek. Yaşlılarımız başımızın tacı, Kıymetli büyüklerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur, Devletimizin tüm imkanlarıyla her zaman yaşlılarımızın yanındayız. Biz buradaki çalışanlarımızla yörük türkmen geleneğini canlandırdık.” dedi.