…
17 Mart 2023, Cuma MERSİN

İl Müdürlüğümüzün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 108. Yıl Dönümü

 Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olan Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz Tarihte eşine rastlanmayan bu büyük destan aziz şehitlerimizin süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile kazanılmış bir zaferdir. Bu zafer aynı zamanda milletimizin, başarısının emsalsiz bir örneği olmuştur.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır.

Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destan bir yükseliş abidesidir. Kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyoruz.

 

Veysel TOPKAYA

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü