…
28 Ekim 2022, Cuma MERSİN

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılı 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun.


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının dünyada emsali olmayan bir mücadele sonunda kurduğu, temeli Türk kahramanlığına dayanan Cumhuriyetimizin 99'uncu yıl dönümüne erişmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.Atamızın bizlere en büyük mirası Cumhuriyet, millî birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi, ulusumuzun inanç ve kararlılıkla kazandığı övünç madalyasıdır.

Cumhuriyet, Türk milleti için sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bağımsızlığının da sembolüdür.29 Ekim, milletimizin kendi kaderini kendisinin tayin etme kararlılığını tüm dünyaya açıkça ilan ettiği gündür. Bizlere düşen görev, Türk milletinin devletiyle birlikte sonsuza kadar var olması için çabalamak ve bu ruhu bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Bizler de bu ruh ve bilinçle vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99'uncu yaşını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

 

Veysel TOPKAYA