…
…
…
…
07 Ekim 2019, Pazartesi

COCUKLARIMIZ DUNYA COCUK GUNUNDE "SIFIR ATIK PROJESI " NE DIKKAT CEKMEK ICIN ORMANI TEMIZLEDILER


Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyesi çocuklar "Çevreye ve Sıfır Atık " a dikkat çekmek için  Çocuk Hakları Hatıra Ormanı’nda temizlik yaptılar. Ormanlık alanda topladıkları şişe,cam ,plastik ve kağıtları ayrıştırarak geri dönüşüm için  Çevdosan’a teslim ettiler.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa SARI  bugün 94 yıl önce 1925 yılında Cenevre de yapılan Uluslararası Çocuk Günü Fikri, Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonrasında 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi  ile "Dünya Çocuk Günü " olarak kabul edilmiştir.Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi "Dünya Çocuk Günü " olarak kutlanmaktadır.

Çocuk Komitesi Çocuklarımızda bu güne ve çevreye dikkat çekmek amacıyla Toroslar Anıttepe’de bulunan yaklaşık 8 dönümlük Çocuk Hakları Hatıra Ormanında  çevreyi kirleten Şişe cam Plastik poşet kağıt gibi atıkları  topladılar. Ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmak için Çevdosan fabrikasına teslim ettiler. Çocuklarımız için gelecekte en önemli  çözüm bekleyen sorunların başında Çevrenin korunması ve  Sıfır atık projesinin toplumun tüm kesiminde uygulanması için  toplumun tüm kesimlerinin bu projeye sahip çıkması gerekir.