…
…
…
…
…
…
…
…
07 Mayıs 2019, Salı Manisa, Türkiye

Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Takdim Edildi


Manisa’da 1'i polis, 8'i asker olmak üzere 9 şehit ailesine ve 1 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Berat takdim edildi. Törende, şehit aileleri ve katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Vatanın bütünlüğü, ulusun birlik ve beraberliği, vatandaşın huzuru uğruna canını feda ederek, şehitlik mertebesine ulaşan şehit yakınlarına ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Ahmet Deniz tarafından Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine; Vali Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Vali Yardımcıları, daire amirleri, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Vali Ahmet Deniz “Devlet Övünç Madalyası, yiğitlerimizin kahramanlığının bir nişanesi. Devletimizin, milletimizin sizlere vefa borcu olarak Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece onurla şerefle taşıyacağınız bir sembol. Bin yıldır bu coğrafyada şehitlik var, gazilik var. Zor bir coğrafya. Bunların dertleri 1071'in, 1453'ün, Çanakkale'nin ve Kurtuluş Savaşı'ndaki hezimetlerinin intikamını almak. O gün kendileri geliyordu şimdi piyonlarını gönderiyorlar. PKK terör örgütü de onların bir piyonu, hain FETÖ terör örgütü de onların piyonu. Amaçları Anadolu topraklarını işgal etmek. Çünkü onlar da biliyor ki Anadolu son kale. Anadolu düşerse Türk dünyası düşer, İslam dünyası düşer. Bütün hesapları kitapları bunun üzerine. O yüzden bizim uyanık olmamız ve birbirimize kenetlenmemiz lazım. Bazı konularda farklı görüşlerimiz olabilir ama ortak değerimiz vatanımız, bayrağımız, ezanımız." dedi.

Törende, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen; Şehit Polis Ali Aksoy, Şehit Jandarma Er Ahmet Tezcan, Şehit Astsubay Fevzi Kıral, Şehit Jandarma Onbaşı Evren Kara, Şehit Astsubay Abdil Kadir Çelik, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Gür, Şehit Topçu Er Anıl Eruluç, Şehit Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı, Şehit Uzman Çavuş Şevket Kolankaya ile bölücü terör örgütü saldırısı sonucu yaralanan Gazi Murat Sarı’nın özgeçmişleri okunarak madalya ve beratları şehitlerimizin yakınları ile gazime Vali Ahmet Deniz tarafından takdim edildi.

Devlet övünç madalyası ve beratlarını alan şehit yakınları ve gaziler ile protokolün toplu fotoğraf çektirmesinin ardından tören sona erdi.