…
…
…
…
26 Ekim 2021, Salı Manisa - Türkiye

“Sağlık Okuryazarlığı İle Kaliteli Yaşam Projesi” Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi


Manisa Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğü, Çölyak ve Organik Beslenme Derneği, Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi ortaklığı ile yürütülen “Sağlık Okuryazarlığı ile Kaliteli Yaşam” projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç, İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Emre Erkuş, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener, Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, Manisa CBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Hemşireler Derneği Manisa Şube Başkanı Dilay Açıl tarafından proje hakkında basın mensuplarına ve katılımcılara bilgi verildi.

Manisa ilinde yatağa bağımlı bireyler ve onlara bakım veren yaklaşık 25 bin kişiye ulaşılması hedeflenen “Sağlık Okuryazarlığı ile Kaliteli Yaşam” projesi kapsamında; alanında uzman meslek profesyonelleri tarafından yatağa bağımlı bireylerin ihtiyaçlarına yönelik olarak; beslenme, hijyen, hasta bakım, akılcı ilaç kullanımı, yatak içi temel egzersizler, psikolojik sorunlar ve engelli bireylere tanınan sosyal ve ekonomik haklar hakkında video ve broşürler hazırlanmış olup bu eğitim materyalleri ile Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze kayıtlı olan yatağa bağımlı bireylerin hanesinde ziyaret edilmesi ve yapılan ziyaretler sonucunda ulaşılan çıktıların da bir bilimsel çalışmaya dönüştürülmesi amaçlandığı aktarıldı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç, "Bakanlığımız tarafından evde bakım hizmetlerinin arttırılması, kurumlarımızda bakımı sağlanan engellilerimiz, yaşlılarımız ve çocuklarımızın hane içinde bakımının sağlanması yönündeki çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettirmekteyiz. Bu proje de bakanlıklarımızın vizyon ve perspektifine değer katacak. Manisa ilinde uygulandıktan sonra 81 ilde de uygulanmak isteyeceğini öngörmekteyiz. Biz şu anda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 8 bin 300 aileye evde bakım hizmeti desteği sağlıyoruz. Bu proje ile bu destekler sadece parasal kısımda kalmak zorunda olmayacak. İlerleyen süreçte ‘Ben bu engellime bakamıyorum, ben bu yaşlıma bakamıyorum, devlet desteği lazım’ gibi istekleri minimize etmemiz gerekiyor. Bu projeyle bu istekler azalacak. İlerleyen dönemde yaşlılık büyük bir problem olacak. Kurumlarımızın kapasitesi yoğun bir şekilde artacak. Bu yüzden şimdiden gerekli çalışmaları yaparsak gelecek için o kadar önemli olacak. Bu projede emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza, özellikle STK’larımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.