…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Manisa, Türkiye

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Berat ve Madalyaları Tevcih Edildi


Manisa Valiliği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Barış Harekâtının 46'ıncı yılında Manisalı Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen 197 berat ve madalyanın tevcih töreni gerçekleştirildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Ahmet Deniz, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan, Vali Yardımcıları Abdullah Etil, Mesut Eser ve Hayri Sandıkçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Murat Konan, Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım,  kurum amirleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kıbrıs Barış Harekâtının anlatıldığı kısa bir video gösterimi yapıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım, "Kıbrıs Gazileri üstün cesaret ve kahramanlık göstererek emsalsiz bir zafer kazanmışlardır. Bu kahramanlar kısa bir süre içerisinde düşmanı hezimete uğratarak Kıbrıs Türk'ünü esaretten kurtarmış ve Kıbrıs'a barış getirmiştir. Kıbrıs Barış Harekâtı Türk Savaş tarihinde altın bir sayfadır” dedi.

Manisa merkezde 197 Kıbrıs Gazisine madalyalarının verileceğini söyleyen Vali Deniz, İl genelinde 831 gazinin bulunduğunu, aynı anda kaymakamlıklar aracılığı ile İlçelerde düzenlenen törenlerle de gazilerin berat ve madalyalarını aldıklarını belirtti.

‘Kahraman Gazilerimiz Sayesinde Savaşı Kazandık’

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Vali Deniz, “Kıbrıs’ta yüzlerce soydaşımızı katlettiler. Bizler, orada zulüm altında olan soydaşlarımızı yalnız bırakamazdık. Tarihi şan ve şerefle dolu bir millet olarak yapmamız gerekeni yaptık” dedi. 

O günün şartlarında savunma sanayisinin dışa bağımlı olduğunu hatırlatan ve Barış Harekâtında Türkiye’ye ambargo uygulandığını belirten Vali Deniz, “Buradaki kahraman gazilerimiz sayesinde zor şartlar altında orada bir zafer kazandık. Rabbim sizlerden razı olsun. İhtiyaç duyulsa hepimiz gül bahçesine gider gibi şehadete yürümeye hazırız, bunu da herkes böyle bilsin. Bu coğrafyada yaşamanın zorlukları, sıkıntıları, bedelleri var. Hep saldırı altındayız. Ama bizler birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetlenerek herkese hak ettiği cevabı geçmişte verdik, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cihan devleti mirası üzerine kurulmuş Cumhuriyetin evlatları olduğumuzu, millet olarak kendimize güvenmemiz ve daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatan Vali Deniz “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ne kadar önemli olduğunu şuan Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bize gösteriyor. Doğu Akdeniz’de dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervleri bulunuyor, eğer biz bu harekâtı yapmasaydık Türkiye’yi oraya yaklaştırmayacaklardı. Şu anda iki sondaj gemimiz orada sondaj yapıyor. Türkiye, sizin kahramanlıklarınız sayesinde daha güçlü bir ülke” dedi

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Vali Ahmet Deniz,  törene katılan 175 Kıbrıs Gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen berat ve madalyalarını verdi. 

Törene mazeretleri nedeniyle katılamayan gazilere berat ve madalyaları,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzce ulaştırılacaktır.