…
18 Mart 2022, Cuma Manisa-Türkiye

İlimizde Düzenlenen Tören ve Etkinliklerle Şehitlerimizi Saygıyla, Minnetle Andık


Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünde Manisa Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Manisa Milletvekili Tamer Akkal, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Palabayık, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler, askeri erkân, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Garnizon Şehitliğindeki anıta çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı tarafından yapıldı.

Daha sonra Vali Yaşar Karadeniz 'Şehitlik Şeref Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Vali Yaşar Karadeniz yaptığı konuşmada “Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlık ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Bu destan sadece Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmamış dünya milletlerinin düşünce yapısını değiştirmede büyük etki etmiştir. Türk milleti yıllarca süren savaşlarda çok büyük acılar çekmiş, yorgun düşmüş, pek çok kadın, erkek, çocuk hayatını kaybetmiştir. Fakat yüce milletimiz bütün zorluklara rağmen yüreğindeki vatan sevgisi ile kendi canını hiçe sayarak vatanın bir karış toprağından vazgeçmeyeceğine ve düşmanlar tarafından parçalanmasına izin vermeyeceğini göstermiştir. Bizler de emanet edilen bu cennet vatanımızı canımız pahasına korumaya ve aziz şehitlerimizin hatıralarını ebediyete değin yaşatmaya devam edeceğiz. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Konuşmalar sonrası Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından ise aziz şehitlerimiz için dua edildi. Yapılan duanın ardından Vali Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören sonrası Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından Polis Şehitliği de ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildikten sonra şehit mezarlarına karanfil bırakan Vali Karadeniz ve protokol üyeleri daha sonra Çanakkale Şehitleri Anıtını ziyaret etti.