…
18 Eylül 2021, Cumartesi Manisa - Türkiye

İl Müdürümüzün Gaziler Günü Mesajı


Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimiz ’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi ‘Gaziler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiş olup, bu kıymetli günün 100. Yıldönümünü şükran, minnet ve saygı ile anıyorum.

Millet sevgisi ve bayrak uğruna canı pahasına üstün cesaretleriyle mücadele ederek gaza ruhunu bizlere yaşatıp bu toprakları bize vatan kılan kahraman gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız. Milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna nice destanlar yazan gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Milletimizin haklı gurur kaynağı olan Şehit ve Gazilerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Emanetlerine sahip çıkarak Anadolu topraklarını barış ve huzur yurdu yapmak için milletçe birlik ve bütünlük içerisinde, çok çalışıp emek vereceğiz.

Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin 100. Yıldönümünü, ebediyete göçmüş ve hayatta kalan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.