…
03 Kasım 2021, Çarşamba Manisa - Türkiye

Evde Bakım ve Palyatif Hastaları Nütrisyon Desteği Eğitim Paneli Gerçekleştirildi


Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı ortaklığında düzenlenen Evde Bakım & Palyatif Hastaları Nutrisyon Desteği Eğitim Paneli, 02.11.2021 tarihinde Manisa Şehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Manisa ilinde 14 kamu hastanesinde görev yapan evde sağlık birimleri ile palyatif servislerinin sorumlu doktor ve hemşireleri ile Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevleri ve yatılı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan hemşirelerin katılımcı olarak yer aldığı panelde; malnutrisyon, nutrisyon durumunun saptanması ve gereksinimlerin hesaplanması, yaşlı ve engelli bireylerde beslenme ve beslenme bozukluklarında uygulanacak  yöntem ve uygulamaları ile son bilimsel bilgiler ışığında ortak bir uygulama birliği sağlanmasının hedeflendiği anlatıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalında görevli akademisyenlerden  Prof. Dr. Melek Çivi'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Uzm. Dr. Savaş ŞAHİN,  Uzm. Dr. Ali Alagöz eğitimci olarak yer aldılar. Panelin sonunda katılımcılara  katılım belgeleri verilerek, eğitimcilere İl Sağlık Müdürü  Doç. Dr. Emre ERKUŞ tarafından teşekkür plaketleri taktim edildi.