…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2022, Salı Manisa-Türkiye

Engelliler Haftası Farkındalık Programı Düzenlendi


İl Müdürlüğümüz koordinesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilimizde farkındalık programı düzenlendi.

Düzenlenen programda; Milli Birlik ve Demokrasi Meydanından kortej yürüyüşü ile başlayan programda Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri engelli bireyler, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne yürüdü.

Ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda çelenk sunumu, down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerden oluşan "Engelsiz Mehter Takımı" gösterisi, Müdürlüğümüz Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi tarafından Piyano Dinletisi, Hip-Hop ve Romen Dansı gösterisi, Karaağaçlı Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Step- Aerobik Ve Latin Dansları gösterisi, Akhisar Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından Şiir Okuma, Solo Parça Seslendirme ve Dans gösterisi yapıldı.

Program günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Engelliler Haftasının farkındalık oluşturması amacıyla düzenlenen programa Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Usta Mehmetoğlu, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, engelli bireyler ve aileleri katıldı.