…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Ocak 2024, Cumartesi Manisa-Türkiye

“Engelli Dernekleri Buluşuyor” Kahvaltı Programı İle Derneklerimizle Buluştuk


Manisa Valiliği koordinasyonu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz organizasyonunda düzenlenen “Engelli Dernekleri Buluşuyor” kahvaltı programı kapsamında ilimizdeki engelli derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldik.

Programa Vali Enver ÜNLÜ ve Eşi Sema ÜNLÜ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer TOMBUL, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça EKER, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Rana KİBAR, Vali Yardımcısı Erhan GÜNAY, İl Emniyet Müdürü Fahri AKTAŞ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Kılıç, engelli derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Kılıç, etkinliğe göstermiş oldukları ilgi nedeniyle katılımcılara teşekkür etti.

Gönülleri engel tanımayan, sıcak kalpli, güzel kalpli insanların buluşmasına hoş geldiniz ifadeleri ile sözlerine başlayan Vali Enver Ünlü “Bugün sizler gönüllerinizi sofranızı bize açtınız, birlikte bir sofra paylaştık. Yıllarca insanların bilinç eksikliği ve empati yoksunluğu sebebiyle engelli kardeşlerimiz birtakım olumsuzluklara, ayrımlara maruz kaldı. Bunu en iyi aramızda bulunan siz sevgili aileler biliyorsunuz. Son yıllarda devletimiz, milletimiz, belediyelerimizle, vakıflarımızla, STK'larımızla ve en önemlisi siz değerli derneklerimiz birlikte çok başarılı çalışmalar yaptınız ve bugün bunun meyvelerini topluyor, güzel neticelerini birlikte yaşıyoruz” diye konuştu. 

Toplumumuzda bugün sağlıklı olan her bireyin yarın bir potansiyel engelli adayı olduğuna da konuşmasında dikkat çeken Vali Ünlü, özel bireylerinde sağlıklı bireyler kadar güzel işler başarabileceğine vurgu yaptı.

Vali Ünlü “Onların hayatın her alanında yer almalarını sağlamak. Bizlerin görevleri arasında, bizler her zaman ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla devlet yönetmiş köklü bir medeniyetin mensupları olarak her konuda engelli kardeşlerimizin ve onların kıymetli ailelerinin yanlarında olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, eşlik etmeye, yaşamlarını kolaylaştırmaya gayret edeceğiz, önem vereceğiz. Çünkü onların mutluluğu, onların yüzündeki gülümseme bizleri de en az onlar kadar mutlu ediyor” dedi.

Vali Enver Ünlü ve Eşi Sema Ünlü’nün misafirleriyle yakından ilgilenip sohbet ettiği programda Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzden hizmet alan özel bireylerin hazırladığı halk oyunları gösterisi, Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ve aynı zamanda yazar Alim YAVUZ’un şiir dinletisi ve yine Müdürlüğümüze bağlı engelli kuruluşlarımızdan hizmet alan özel bireylerin hazırladığı el sanatları sergisi büyük beğeni topladı.