…
…
…
…
…
29 Mayıs 2024, Çarşamba Manisa-Türkiye

Çocuklarımızla Kısa Film Atölyesi Gerçekleştirildi


Müdürlüğümüz koordinasyonu ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Biriminden hizmet almakta olan çocuklarımız ile Kısa Film Atölyesi gerçekleştirildi.

Müdürlüğümüz AB ve Projeler Ofisi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü arasında sağlanan işbirliği kapsamında; Doç. Dr. Alper ERÇETİNGÖZ ve öğrencilerinden oluşan ekibiyle Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Koruma, İlk Müdahale ve Değerlendirme Biriminde koruma altında olan çocuklarımızla kısa film atölyesi gerçekleştirildi ve atölye devamında çocuklarla birlikte izlemek üzere “Akran Zorbalığı” temalı “Thoros” isimli kısa filmi çekildi.

Atölye kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden Öğr. Üye. Doç. Dr. Alper ERÇETİNGÖZ ile Yüksek Lisans Öğrencisi Gazi Ozan ESKİCİ, Lisans Öğrencileri Tuğçe Sönmez ve Veli Kuzucu’dan oluşan ekibi tarafından çocuklarımıza; sahne, kamera, ses, film yönetimi, oyunculuk konularında uygulamalı eğitim verilip devamında çocuklarımızın sahnede ve kamera arkasında görev almasıyla kısa film çekimi gerçekleştirildi.

Akran zorbalığına maruz kalan bir çocuğun hissedebileceklerini ele alan senaryosu itibarıyla kısa filmin, çocukların karakterle özdeşim kurması sağlanarak akran zorbalığı konusunda farkındalık geliştirmesini amaçladıklarını belirten Öğr. Üye. Doç. Dr. Alper ERÇETİNGÖZ aynı zamanda bu alana ilgisi olabilecek çocukların kendilerini görmelerini ve keyifli bir gün geçirmelerini istediklerini belirtti. Koruma altında olan çocuklarımız için üniversite ve STK’ların da sorumluluk alması gerektiğini belirten ERÇETİNGÖZ bu olanağı sağladıkları için İl Müdürümüz Mustafa KILIÇ ve ekibine teşekkürlerini iletti.