…
08 Mart 2022, Salı Manisa - Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ilişkin 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak tarihte yerini almıştır.

Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygıdır. Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, Büyük Türk Milletinin tarihinde ise anne ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuş ve olmaya devam edecektir.

Kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir.

Ülkemizde kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta kahraman şehit ve gazi anneleri ile eşleri ve kızları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz.