…
…
…
…
…
…
…
26 Haziran 2024, Çarşamba Salihli, Manisa-Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kapsamında Kahvaltı Programı Düzenledik


Koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının artırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021/12 sayılı Genelge ile 30 Haziran tarihi 'Koruyucu Aile Günü ' olarak ilan edilmiş olup her yıl bu tarihte tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde koruyucu aile günü etkinliklerinin düzenlenmesi uygun görülmüştür.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze bağlı Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz ve Salihli Gençlik Merkezi İşbirliği ile Koruyucu Aileler ve yanında bulunan çocuklarımızında katılımıyla kahvaltı programı düzenledik. Düzenlenen etkinliğe 16 koruyucu ailemiz ve yanında bulunan 17 çocuğumuz katılım sağladı.

Programa katılım sağlayan İl Müdürümüz Sayın Mustafa KILIÇ yapmış olduğu konuşmasında; Tüm koruyucu ailelerimizin 30 Haziran Koruyucu Aile Gününü kutlayarak bu minvalde Bakanımızın selamlarını iletti. Ayrıca İl Müdürümüz konuşmasında; koruyucu aile hizmetinin Bakanlığımızın en önemli ve hassas hizmetleri arasında olduğunu belirterek her çocuğun sağlıklı bir ailesinin olması hedefi ile çocukların karşılıksız olarak sevgisini veren bir aile yanında büyümesinin gelişimleri açısından çok yararlı olduğuna vurgu yapmış olup; çocuklara ve koruyucu ailelere hediyelerini takdim ederek programın hazırlanmasında emek veren personele ve katılım sağlayan koruyucu ailelerimize teşekkür etti.

Kahvaltı programı; restoranın bahçe kısmında çocuklar için at binme etkinliği gerçekleştirilmesi ve Salihli Gençlik Merkezi ekipleri tarafından çocuklarımızın yaşı ve ilgi durumuna göre kendileri için özel olarak hazırlanan spor parkurunda yarışmalar düzenlenmesiyle sona ermiştir.