…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Eylül 2019, Cuma Manisa, Türkiye

3. Manisa Kitap Fuarı'nın Açılışı Yapıldı


Bu yıl 3. kez kapılarını açan Manisa Kitap Fuarının açılışı yapıldı.

Manisa'nın en önemli kültür etkinlikleri arasında yer alan fuarda yüzlerce yayınevi ve yazar, Manisalı kitapseverlerle buluşacak. Fuar boyunca ünlü yazar ve çizerler imza günlerinde kitapseverlerle bir araya gelirken, Manisalı yazarlar da okuyucularıyla buluşma imkânı sağlanacak. Fuar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde 6 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Açılışta konuşan Vali Ahmet Deniz, "Bilgiye sahip olan ve sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkelerin çok hızlı geliştiğini görmekteyiz. Dünyada çok hızlı bir gelişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu gelişim ve dönüşümü ancak bilimle, bilgiyle, kültürle, iyi yetişmiş bireylerle yakalayabiliriz. Bizim medeniyetimizin temelinde zaten bilgi ve bilim var.  Bir cihan devleti kuran atalarımızın kalemleri kılıçlarından keskin olduğu için Viyana kapılarına kadar dayandık. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde orayı bir bilim merkezi haline getirdi ve dünyanın farklı yerlerinden bilim adamlarını İstanbul'a getirdi. Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatlarını incelediğimizde okumaya çok önem verdiklerini ve kütüphanelerinde binlerce kitap olduğunu görüyoruz. Dünyadaki değişime ve teknolojiye ulaşmak istiyorsak bizlerin de okuması lazım" dedi.

Vali Deniz’den ‘#manisaheryerdeokuyor’ Kampanyası

Velileri çocuklarıyla beraber kitap okumaya davet eden Vali Deniz, "Biz çocuklarımız kitap okusun istiyoruz. 'Manisa Her Yerde Okuyor' diye bir projemiz var. Ailelerimizden rica ediyorum çocuklara rol model olsunlar ve çocuklarıyla birlikte kitap okusunlar. Kontrol edemediğimiz bir sosyal medya hastalığı çocuklarımızda da görülmeye başladı. Bunun panzehiri kitaptır. Hepimiz madem sosyal medya kullanıyoruz bugünden itibaren farklı bir kampanya yapalım. Aileler çocuklarıyla birlikte kitap okusunlar ve #manisaheryerdeokuyor diyerek paylaşsınlar” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Deniz ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Koruyucu Aile tanıtım standımızın olduğu stantları dolaştı.

Fuarın açılışına Vali Ahmet Deniz, Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Müdürümüz Murat KONAN ve kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.