…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Manisa - Türkiye

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıldönümünde, Manisa Şehitliği'nde Tören Düzenlendi


Manisa Valiliği himayesinde il Müdürlüğümüz koordinesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünde, Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Törene Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım,  1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan,  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yavuz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anıta çelenk sunulması,  saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve askerler tarafından saygı atışı yapılmasının ardından, günün önemine ilişkin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş tarafından bir konuşma gerçekleştirdi.

Törende ‘Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Yaşar Karadeniz, “Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve dirliği uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimiz, ruhlarınızı şad etmek, hatıralarınıza bağlılık göstererek şükranlarımızı sunmak üzere huzurlarınızdayız. Sizler Çanakkale’de Kurtuluş Savaş’ında, Kıbrıs’da, terörle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, yurtiçinde ve yurtdışında vatan, bayrak, istiklal ve ulusal değerlerimiz uğruna en kıymetli varlıklarınız olan canlarınızı feda ettiniz. En önemli görevimizin, bu kutsal vatanı sonsuza kadar şan ve şeref ile yaşatmak olduğunun bilincindeyiz. Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünü kutluyor, bu vatan için hayatlarını feda eden şehitlerimiz ile Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Törende, okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından edilen duanın ardından Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri Garnizon ve Polis Şehitliğinde bulunan şehit kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.

Daha sonra Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu ziyaret edildi.