…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Temmuz 2019, Pazar Manisa, Türkiye

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Kapsamında Şehit Yakınları ve Gazilerimiz İle Buluştuk


Manisa Valiliği himayesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz organizasyonuyla Polisevinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. 

Programa; Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Dilşat Ulaş,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Murat Konan, siyasi partilerin temsilcileri, STK başkanları, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yemeğin ardından ilk konuşmayı yapan Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık “Söz konusu vatan, bayrak, ezan olduğunda gözünü bile kırpmadan ateşe atlayacak bir ecdadın evlatlarıyız Elhamdülillah. Söz konusu vatan, bayrak olduğunda hiç kimse arkasına dahi bakmadı. Böylesi aziz bir milletin ferdi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi, milyonlarca vatandaşımızın tek yumruk olup hainlere karşı durduğu kurtuluş gecesidir. Halkımız bu kurtuluş günü kanlarıyla tarih yazmıştır. Bu necip millet vatan sevgisini ve vatanı korumanın en büyük değerlerimizden birisi olduğu gerçeğini yine, yeniden tüm Dünya’ya ilan etmiştir” dedi.

Hakkari’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize de acil şifalar dileyen Vali Deniz, 15  Temmuz gecesi askerlerin içine sızan FETÖ üyelerinin hain bir kalkışması ile karşılaşıldığını ifade ederek “Bu kalkışma, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımızın içerisinde vatanına milletine bağlı kahramanların yiğitçe çarpışması, aziz milletimizin asil duruşu sayesinde başarısızlığa uğradı. Ne mutlu ki böyle asil bir milletin ferdiyiz. Neydi bunların amacı, neden böyle bir şeye kalkıştılar? Bin yıldır biz bu coğrafyada yaşıyoruz. Asıl yapmak istedikleri 1071’in, 1453’ün, Çanakkale’nin intikamını almak. O zaman kendileri geldiler, başaramadılar. 15 Temmuz gecesi piyonlarını üzerimize saldılar. Hangi ülkelerin bunların arkasında olduğunu söylemeye gerek yok. Türkiye ne zaman kendine gelmeye başlasa her 10-15 yılda bir darbe girişiminde bulunurlar. 15 Temmuz’da da bunun finalini yapmaya çalıştılar.  10 yıl önce Doğu Akdeniz’de ciddi bir doğalgaz ve petrol rezervi olduğu tespit edildi. Şimdi biz müdahale ediyoruz.  15 Temmuz’da o hainler eğer başarılı olsaydı Türkiye’de bir iç savaş olacaktı, Suriye gibi olacaktık. Üzerimize Suriye’deki gibi birçok ülkenin uçağından bombalar düşecekti. Dönen dolaplara bakıyorsunuz tamamen Akdeniz etrafında. Suriye, Mısır, Libya kala kala İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi var. Karşı duran sadece Türkiye var. İşte oynanan oyun bu kadar büyük. Bazıları çıkıyor hala 15 Temmuz’da sanki bir şeyler olmamış gibi, 15 Temmuz yaşanmamış gibi, 251 şehidimiz olmamış gibi bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Bu oyunlara gelmeyelim” dedi. 

Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım. Yaşadığımız coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu ve sürekli topraklarımız üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ifade eden Vali Deniz “Anadolu zor bir coğrafya, hangi ülkelerin üzerimizde oyunlar oynadığını söylemeye gerek yok. Bizlerin yapması gereken tek şey; Çanakkale’deki, 15 Temmuz’daki ve Yenikapı’daki ruhu canlı tutarak birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkmak” dedi.

Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz yemeğe katılan şehit yakınları ve Gazilerimiz ile yakından ilgilenerek sohbet etti.