…
…
…
…
…
23 Mayıs 2022, Pazartesi MALATYA,YEŞİLYURT

ROL MODEL BULUŞMALARI VE KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk kuruluşlarında kalan Çocuk ve gençler için rol model buluşmaları ve kariyer günleri programı düzenlendi

Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen programın sponsorluğunu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Poyraz üstlendi. Etkinliğe İl Müdürümüz Galip Sökmen ve Eşi Canan Sökmen, İl Müftüsü Veysel Işıldar, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Poyraz, YADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, HİMYAÇ-DER Başkanı Ayşe Ece Budan, Aile Platformu Dernek Başkanı Nazife Karagöz, Kuruluş Müdürleri ile kuruluşlarımızda kalan çocuklar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde sabah kahvaltısı ile başlayan program Kariyer Günleri, Rol Model örnekleri söyleşisi ile sürdü.

Programda gençlerimiz ve çocuklara 1979-1986 yılları arasındaki yurt hatırlarını anlatan MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Poyraz “Sevgili gençler özellikle güzel ahlaklı ve ideallerimiz doğrultusunda çalışırsanız. Allah’ın izni ile başaramayacağınız hiçbir iş olmaz” dedi.

Yazar ve Kuruluş Müdürü Alim Yavuz ise konuşmasında 1980'li yılların kuruluş şartlarını anlatırken kendisinin hep bir yazar olarak kitap yazacağını ve bir gün bu kuruluşlarda görev alacağını hayal ederek büyüdüğünü belirterek “Rabbime şükürler olsun tüm hayallerim gerçekleşti. Burada da bana bakan büyüten ve destekleyen devletimin şefkatini Hacettepe Sosyal Hizmetler bölümünü bitirene kadar yanında hissettim. Son söz olarak kitabında da ismimi verdiğim şu deyimle acılarınızda kaybolmayın” diye konuştu.

YADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çolak ise 1990'lı yılların kuruluş şartlarından bugünleri kıyaslayarak  “Devletimiz son 20 yılda özellikle bakanlık olduktan sonra 90’lı ile kıyaslanamayacak kadar arada uçurumlar var. Başarıda maalesef bunu yakalayamadık. Buda bizim öz eleştirimiz olsun. İnşallah bugünden sonra kuruluşlarımızda kalan çocuklarımız gençlerimiz yeni bir azimle geleceğe hazırlanırlar diye ümit ediyorum” dedi.

İl Müdürümüz Galip Sökmen, “İnşallah bu program İl Müdürlüğümüze ve bağlı kuruluşlarımıza yeni bir heyecan katacağını umuyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen YADER Başkanı Mehmet Çolak ve ekibine sosyal hizmetlerin son 3 ayda hamisi olan MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Muharrem Poyraz’a Büyükşehir tüm imkânlarını bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Bey'e, Programa katkı sunan İl Müftümüz Sayın Veysel Işıldar hocamıza ve tüm konuşmacılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine bu özel programda emeği geçen il müdür yardımcımız Cevdet Tatar Bey başta olmak üzere tüm kuruluş müdürlerime görev yapan bütün personellerime, programımızı büyük bir dikkatle takip eden gözbebeğimiz çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.