…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Mayıs 2022, Perşembe MALATYA,YEŞİLYURT

MALATYA ŞEHİDİNİ TEKBİRLERLE UĞURLADI


İl Müdürümüz Galip Sökmen, Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin Şehir Mezarlığında düzenlenen cenaze törenine katıldı.
PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen sınır ötesi Pençe-Kilit operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen hemşerimiz Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Celal Tekedereli Malatya Erhaç Havaalanında askeri erkan ve şehit ailesi tarafından karşılandı. Daha sonra şehidin naaşı son kez helallik için Yaka Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Gözyaşlarının sel olduğu helallik alımının ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi.
Burada kılınan öğle namazının ardından Şehit asker için cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Aslan, , MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Müdürümüz Galip Sökmen, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile çok sayıda askeri ve polis erkanı, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle top arabasında Malatya Şehitliği’ne kadar getirilen şehidin naaşı daha sonra burada gözyaşları arasında defnedildi.
Defin sonrası Vali Hulusi Şahin tarafından, şehidin tabutunun üzerine serilen Türk Bayrağı ile fotoğraflı baba Cevat Tekedereli’ye verildi.
İl Müdürümüz törenin ardından şehidin Yaka Mahallesi’nde bulunan evine gelerek burada ailesine başsağlığı dileyerek, “Tüm şüheda ya Allah’tan rahmet kederli ailelerine de sabırlar diliyorum”dedi.