…
…
…
…
15 Nisan 2021, Perşembe MALATYA,BATTALGAZİ

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, ve Savunma Ateşesi HO SUNG HWANG Kore Gazimiz Müslüm Kiper’i ziyaret etti.


İl Müdürlüğümüzde gerçekleşen ziyarette Büyükelçisi Lee Won Ik, Gazi Müslüm KİPER ile bir süre sohbet ederek yapmış oldukları fedakârlıklarından dolayı devletimize ve gazilerimize minnettar olduklarını kaydetti. Sohbetin ardından İl Müdürümüz Rasim BULUT, ‘Öncelikle bu nazik ziyaretleri için Büyükelçimize gazilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Temmuz 1953’teki ateşkese kadar geçen sürede toplam 14.936 Türk askeri Kore’de görev aldı. Bunların 214’ü Malatyalı hemşerimiz. İlimizde hayatta kalan Kore Gazimizin sayısı 3 Müslüm amcamız bu 3 gazimizden biri, tekrardan  ziyaretlerinden dolayı Büyükelçisi Lee Won Ik, e ve Savunma Ateşesi HO SUNG HWANG’ a teşekkür ediyorum’

Daha sonra İl Müdürümüz Kore Gazilerimiz ve Gazimiz Müslüm KİPER adına Büyükelçisi Lee Won Ik’ e hediyelik kayısı takdim etti.   Büyükelçisi Lee Won Ik, Gazi Müslüm KİPER’e ve ilimizde bulunan diğer gazilere çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.