…
11 Ekim 2022, Salı MALATYA,BATTALGAZİ

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” Mesajı


İçinde bulunduğumuz 11 Ekim günü, Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucu 2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve kız çocuklarının insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 'Dünya Kız Çocukları Günü' olarak ilan edilmiştir. Alınan bu kararla kız çocuklarının hayatlarını etkileyecek kararlara katılımının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin son derece önemli olduğu belirtilmiştir.

Millet olarak ülkemizi ve geleceğimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımayı hedefleyen kız çocuklarına ihtiyacımız var. Kız çocuklarının güçlenmesinin anahtarı, nitelikli ve sürekli eğitime erişimin sağlanması ve çocuk yaşta evlilik gibi zararlı uygulamalar başta olmak üzere, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesinden geçer. Bunun için kız çocuklarının potansiyellerini keşfetmelerine destek olunmalı,  onlara zihinlerindeki kalıpları kıracak, hayal kurma özgürlüklerini ve yeteneklerini destekleyecek, kendi masallarının kahramanı olmalarını sağlayacak bir eğitim verilmelidir.  Ergenlik yıllarında etkin bir şekilde desteklenmeleri halinde genç kızlarımızın hem bugünün güçlü genç kızları olarak hem de geleceğin işçileri, girişimcileri, anneleri, danışmanları, hane reisleri, sanatçıları ve siyasi liderleri olarak dünyayı değiştirebilme potansiyelleri vardır.

 Ülkemizde eğitim, sağlık, kültür, ekonomi ve iş dünyasında çeşitli başarılara imza atmış birçok örnek kadın bulunmaktadır. Hizmet politikalarımız arasında kız çocuklarımızın geleceklerine ışık tutmak olduğundan, hayata geçirdiğimiz Aile Eğitim Programı (AEP) ve gerçekleştirdiğimiz diğer etkinliklerle bu yöndeki çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm kız çocuklarımıza; ülkemiz genelinde olduğu gibi demokratik şartlarını tamamlamış, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabildikleri ve eşit koşullarda eğitim ve öğretim imkânlarından yararlanabildikleri bir dünya temenni ederek, "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.