…
…
…
…
…
16 Mart 2022, Çarşamba MALATYA,BATTALGAZİ

Gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi


Cumhurbaşkanlığı’nca şehit aileleri ve gazilere verilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Valilikte düzenlenen törenle Vali Aydın Baruş tarafından gazilere takdim edildi.

Düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Dernek Başkanı İsmail Ayvalı ile gazi ve gazi yakınları katıldı.

Törende Gazi Jandarma  Astsubay Kıdemli Çavuş Hayrettin Aytekin, Piyade Uzman Çavuş Gürbüz Değirmencioğlu’nun özgeçmişleri okunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına tevcih edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Vali Aydın Baruş tarafından gazi ve şehit yakınlarına takdim edildi.

Törende konuşan Vali Aydın BARUŞ, ‘Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin bekası için üstün bir sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde mücadele ederken yaralanarak gazi olan ve Türk milletinin takdirini kazanan gazilerimize Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih olunan bu madalyayı takdim etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Türk milleti her zaman gazilerimize, şehitlerimize minnettardır. İlimizde iki gazimize bu madalyayı tevcih edeceğiz inşallah. Bir de şehidimiz P. Söz. Onb. Emre Büyükyıldırım’ın babası Latif Büyükyıldırım’a tevdi edeceğimiz madalyayı da kendisi rahatsız olduğu için evinde ziyaret ederek vereceğiz. Ben kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Türk Milleti bu fedakârlığınızı, Malatya halkı bu cesaretinizi her zaman takdir edecektir” dedi.