…
…
…
…
05 Aralık 2019, Perşembe Battalgazi, Malatya

Engelliler Kahvaltıda Bir Araya Geldi


3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı ve İl Müdürümüz Rasim Bulut Engelsiz, Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Battalgazi Belediyesi Çınar Parkta düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İl Müdürümüz Rasim Bulut yaptı. Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekküer eden Bulut, “ Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturan özel bir gündür.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. Bu kapsam da ilimizde bulunan 6425 engellimiz evde bakım ücreti hizmetinden faydalanırken İl Müdürlüğümüzden özel izin alarak açılan Özel Evin Bakım Merkezinde 219 engellimiz Malatya Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezimizde de 50 engelli vatandaşımız hizmet görüyor.

İl Müdürlüğü olarak engelli bireylerimizin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Her bireyin ileride bir engelli adayı olabileceğinin bilinciyle engelli bireylerin toplumda sorumluluk almalarına yardımcı olarak kendi yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, engeli olan tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor. Devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yaşam alanlarını düzenleyeceğimizi ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder “Onlara engelsiz bir yaşam diliyorum. İnsanlar organ olarak vücudun bir kısmında eksik olabilirler. Battalgazi Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam Merkezimiz var, ama orası yatılı değil. Belli aralıklarla sıkıntıları olan kardeşlerimizi, bireylerimizi alıp hem onarlın dışarıya çıkmalarına vesile oluyoruz. Ailelerine gün içerisine rahatlatmak adına destek olma adına Battalgazi Belediyesi olarak bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Engelsiz bir dünya diliyoruz, engelsiz bir yaşam diliyoruz. Hepimiz aslında birer engelli adayız. Her an her şey olabilir” diye konuştu. Kahvaltı programın ardından engellilere hediye dağıtıldı.