…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2022, Salı MALATYA,BATTALGAZİ

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ” SLOGANIYLA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ


İl Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Mayıs Aile Haftası çerçevesinde farkındalık oluşturmak için kortej yürüyüşü düzenlendi.

Öğretmen Evi önünde başlayan ve valilik önünde son bulan kortej yürüyüşüne, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Şehit ve Gazi Dernekleri Başkanları ve üyeleri, öğrenciler ile ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Öğretmen Evi önünde başlayan ve valilik önünde son bulan kortej yürüyüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Valilik binası önünde son bulan kortej yürüyüşüne Isparta Valiliği görevine atanan ve il idarecileri, personel ve kent sakinleriyle de vedalaşan Vali Aydın Baruş da katıldı. Ailenin toplumun temel kurumunu olduğunu belirten Vali Baruş, "Ailemizi ne kadar sağlam tutarsak toplumsal yapımızda o kadar güçlü olur. Aile yapımızı daima muhafaza etmek ve güçlendirmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstermemiz lazım" dedi.

Türk toplumunun aile yapısında ve inanç kültüründe ailenin önemli bir yeri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, "Türk toplumunda aile yapısına fertler olarak önem vermemiz lazım. Özellikle bu son süreç içerisinde bizim kültürümüzde ve inanç sistemimizde olmamışına rağmen huzurevi kavramının öne çıkmasını doğru bir yapılaşma olarak da ifade etmiyorum. Özellikle anaerkil ailelerin birlik beraberlik içerisinde evlat, baba, torun bir arada olması hem eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi anlamında, aile kurumunun sağlıklı bir şekilde oluşması anlamında önemlidir" şeklinde konuştu.

İl Müdürümüz Galip Sökmen de aile haftasında ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla yürüyüşü düzenlediklerine değinerek, " Bugün 15-21 Mayıs tüm dünyada kutlanan aile haftasına ailenin önemini vurgulamak. Aile toplumun temel taşıdır prensibinden yola çıkarak bu farkındalığı oluşturmak üzere Malatya'daki STK'larımız, resmi kurumlarımızla birlikte Malatya Öğretmen Evi'nden Valiliğimizin önüne kadar yürüyüş düzenledik. Yaptığımız çalışmalarda bizden desteklerini esirgemeyen Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza Selahattin Gürkan’a ve eşi Hafize Gürkan’a ilimiz iş adamlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu