…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Şubat 2022, Pazartesi MALATYA, MERKEZ

BAKAN YARDIMCIMIZ İSMAİL ERGÜNEŞ İLİMİZİ ZİYARET ETTİ


Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş, Malatya Havalimanı’nda Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Müdürümüz Galip Sökmen, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Ergüneş, program kapsamında ilk olarak Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcımız ilimizde bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar hakkında Vali Baruş ile görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş ‘in programları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyareti ile devam etti.

Ziyaretinde Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu ile İl Müdürümüz Galip Sökmen de eşlik etti.

Başkan Gürkan, Bakan Yardımcısı Ergüneş’e Malatya’da yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

BAKANLIĞIMIZ KİMSESİZLERİN KİMİ BAKANLIĞIDIR

Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi“ Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber Malatya’ya neler yapabiliriz, hangi hizmetleri getirebiliriz onun istişaresini yaptık. Bu kapsamda bakanlık olarak yapmamız gereken ne varsa Malatya’ya yapacağız. Bilindiği gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız kimsesizlerin kimi bakanlığıdır. Bu noktada dezavantajlı, kırılgan dediğimiz gurupların elinden tutan, onlara hizmet yolunda her daim ekibiyle, bakanlık çalışanlarıyla 7/24 çalışan bir bakanlığız. Dolayısıyla Malatya’da da hizmet kalitesini nasıl artırabiliriz, çocuklarımızın, yetimlerimizin, öksüzlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın, şiddet mağduru kadınlarımızın bütün dezavantajlı ve kırılgan gurupların yanındayız ve onlara hizmet üretmeye çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Ziyarettin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş’e kayısı ve Arslantepe Höyüğü’nde yapılan kazılar sonrasında çıkarılan tarihteki ilk kılıcın replikasını hediye etti.

Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş ‘in programları Malatya Valiliği ziyareti ile devam etti. Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret eden Bakan Yardımcımız ilimizde bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar hakkında Vali Baruş ile görüş alışverişinde bulundu.

Buradaki temasların ardından Malatya AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. Partililerle buluşan Ergüneş burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

İL MÜDÜRÜMÜZ GALİP SÖKMEN BRİFİNG SUNDU

Ziyaretin ardından Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş, Vali Aydın Baruş ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Ziyarette İl Müdürümüz Galip Sökmen tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bir brifing sunuldu.

Temasların ardından Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş Hamidiye Mahallesinde bulunan esnafları tek tek ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Esnaf ziyaretin ardından Malatya Huzurevini ziyaret eden Bakan Ergüneş burada Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu ve İl Müdürümüz Galip Sökmen ile burada bulunan alan üstünde bir süre çalışmalarda bulunarak yapılacak çalışma hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

BAKANIMIZI HALKOYUNLARI EKİBİ KARŞILADI

Çalışmanın ardından Bakan Ergüneş ve beraberindeki heyet MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünü ve Malatya Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret etti. Bakan ve berberindekileri MİAD Çocuk Evleri sitesinde kalan çocukların oluşturduğu halk oyunları ekibi karşıladı. Karşılamadan sonra Bakan Yardımcımız İsmail Ergüneş, yetkililerden kurum hakkında bilgi aldı. Daha sonra Bakan Ergüneş Çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından çocuklara hediyeler verdi.

Ziyaretlerin ardından Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu ilimizden ayrıldı.