…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2022, Salı MALATYA,YEŞİLYURT

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


8 Mart Dünya Kadınlar Günü İl Müdürlüğümüz tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk program İl Müdürümüz Galip Sökmen, Valimiz Aydın Baruş ile birlikte 'Maldi Ana' Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti. Burada kadınların yaptıkları ürünleri inceledi.

Programın daha sonra Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinlikle sürdü. İl Müdürlüğümüz, Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından kurulan stantların açılış törenini Malatya Valisi Aydın Baruş ve protokol üyeleri gerçekleştirdi.

 Açılışın ardından Vali Aydın Baruş ve Protokol Üyeleri stantları tek tek gezerek görevlilerden bilgiler aldı. İl Müdürlüğü’müze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’ tarafından 'Kadına Yönelik Şiddete Sen de Dur De!' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe protokol üyeleri ilgi gösterdi. Vali Baruş ve İl Müdürümüz Galip Sökmen, Kadına şiddete sende dur de' yazılı beyaz pankart üzerine siyah ve gri renk ile el baskısı yaparak 'Kadına şiddete hayır' dedi.

Daha sonra diğer stantları ziyaret eden Baruş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ritim saz gurubunun müzik eserlerini dinledi.

AVM’ deki programın ardından Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Müdürümüz Galip Sökmen, STK Temsilcileri ile 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Şantuk Tekstil Fabrikası'na giderek fabrikada çalışan kadınların Dünya Kadınlar gününü karanfil ve hediye vererek kutladı.