…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma MALATYA,BATTALGAZİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE İLİMİZDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle şehitlikte anma töreni düzenlendi. Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Baro Başkanı Onur Demez ile Gaziler ve Şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, Şehitlik özel defterini imzaladı. Anıttaki törenin ardından şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı. Törenin ardından Vali Aydın Baruş, İl Müdürümüz Galip Sökmen ve beraberindekiler daha sonra Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Şehit ailelerimiz adına Türkiye ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş burada Şehit Aileleri, Gaziler, Öğrenciler ve katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini ifade eden “Bir Yanımız Hep Çanakkale” adlı oratoryon programı sunuldu.

Programın ardından Valiliğimiz tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna Nikâh Sarayında yemek verildi. Düzenlenen yemeğe Vali Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ile Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Program, Kuran Tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan dua ile başladı. Programın açılış konuşmasını İl Müdürümüz Galip Sökmen gerçekleştirdi. Çanakkale’de bir diriliş destan yazıldığını kaydeden İl Müdürümüz Sökmen konuşmasını şu şekilde sürdürürdü: “107 yıl önce Aziz milletimiz, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, Çanakkale’de bir diriliş destan yazmıştır. Dünyanın tüm orduları bir araya gelmiş ancak her türlü zorluğa rağmen dirayetli, imanlı duruşumuz onları def etmiştir. O kahramanların imanları sayesinde vatanımızın birliğini, bağımsızlığını, sağlanmıştır.  Bugün hepimize düşen görev, bizleri özgür ve bağımsız kılan, savaş meydanlarında zaferler kazandıran şehitlik ve gazilik gibi manevi değerlerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda sergiledikleri kahramanlıklar ve fedakârlıklarla bizlere bu vatanı emanet eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından konuşan Vali Aydın Baruş, Bugün yurdumuzun dört bir tarafında terörle mücadele eden kardeşlerimiz, Suriye’de, Irak’ta dağlarda, en ücra köşelerde Mehmetçiğimiz; iman ve şehadetle mücadele ediyor. Onlara bir adım geri attıramazsınız. Çünkü onlar, atalarının hangi paha uğruna bu vatanı kendilerine emanet ettiğini gayet iyi biliyorlar.

Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Sizlerin gösterdiği metanet ve acıya katlanma sabrı her zaman bizlere örnek oluyor. Sizlere bir kez daha müteşekkir olduğumuzu buradan ifade ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.