…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Temmuz 2023, Cuma MALATYA,MERKEZ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ


İl Müdürümüz Galip Sökmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma töreni programı ve etkinliklerine katıldı. İlk tören Şehir Mezarlığı’nda düzenlendi.

 O kara gecede hain darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan ve Ankara Kızılay'da helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen hemşerimiz Şehit Fuat Bozkurt Şehir mezarlığında düzenlenen anma programında mezarı başında dualar ile anıldı. Anma programına Valimiz Hulusi Şahin, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Av. Umut Yalçın, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Badem, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile gaziler, şehit yakınları ve askeri ve polis erkanı katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ve şehitleri için edilen duaların ardından Şehit Fuat Bozkurt’un kabrine karanfil bırakıldı.

İkinci program Anı Defteri İmzalama, 15 Temmuz Temalı Karma Resim ve Fotoğraf Sergisi ile Malatya Park AVM de gerçekleştirildi. Anı Defteri İmzalama, 15 Temmuz Temalı Karma Resim ve Fotoğraf Sergisinin ardından Valimiz Hulusi Şahin, İl Protokol Üyeleri ve İl Müdürümüz 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasında şehit olanlar için Kernek Camiinde okutulan mevlit programına katıldı. Mevlid programının ardından İnönü Üniversitesi tarafından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen  ‘’Şehitlerin 15 Temmuz’u’ ’konulu konferansa katılım sağladı.

Programın ardından 15 Temmuz Gazimiz Enes Gün ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde şehit olan Ramazan Sarıkaya’nın aileleri ziyaret edildi.