…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Şubat 2020, Cuma Kütahya-Türkiye

Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2020 Yılı Ocak Ayı Etkinlikleri


“Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi” Kapsamında Çocuklarımızın farklı akran gruplarına girerek sosyalleşmesini sağlamak, iletişim kabiliyetlerini geliştirmek için Kahvaltı Programı düzenlendi ve ardından Kütahyaspor - Linyitspor maçı izlendi. 25 çocuğumuzla bireysel görüşmeler yapılarak çocuklarımızı ilgi alanları ve yeteneklerine göre spor faaliyetleri ve sanatsal etkinliklere yönlendirmeler yapıldı. Çocukların sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması ve teknolojinin güvenli, bilinçli ve etkin kullanımına ilişkin farkındalık oluşturmak için 12 ailemize 'Doğru Teknoloji Kullanımı' konusunda eğitim verildi. Bağımlılık yapan maddeler, bağımlılık belirtileri, madde bağımlılığının insan üzerindeki etkileri, bağımlılık süreci ve bağımlılıktan uzak durmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda ailelerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla 12 kişiye 'Madde Bağımlılığı' konusunda eğitim verildi.

 

Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nce 2019 yılı içinde sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi amacıyla İl Müdürümüz Ömer TURAN başkanlığında “2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

 

Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Enver AKDEMİR tarafından kurum personeline “Kurum Mevzuatı” konulu eğitim verildi.

 

Domaniç ilçesinde bulunan Şehit Turan TURAN’ın sene-i devriyesi olması sebebiyle şehidimizin ailesi ziyaret edilerek Müftülüğün görevlendirdiği hoca ile birlikte dua edildi.

 

Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak hizmet bölgelerimizde bulunan 4 Şehit Yakını ve 6 Gazimiz evlerinde ziyaret edildi.

 

Ocak ayında önleyici faaliyet olarak Aile Eğitim Programı kapsamında 38 Eğitim düzenlendi. Eğitimlerde 1.749 erkek, 2.245 kadın olmak üzere toplamda 3.994 kişiye ulaşıldı. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında 1 Eğitim yapıldı, yapılan eğitimde 1 erkek, 11 kadın olmak üzere toplam 12 kişiye ulaşıldı.