…
…
…
…
08 Ağustos 2019, Perşembe

“Sosyal Çalışma Programı” Kapsamındaki Üniversite Öğrencilerine Yönelik Aile Eğitim Programı Eğitimleri Verilmeye Başlandı


Sosyal Çalışma Programları (SÇP), üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Bu programla üniversite öğrencilerinin tecrübe edinmesini ve sosyal sorumluluk bilincini artırabilmesi hedeflenmektedir.

Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşlarında istihdam edilen SÇP kapsamındaki öğrencilerimizin iş hayatına atılırken; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştirebilmelerine yardımcı olmak için, Kütahya Sosyal Hizmet Merkezine bağlı Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından, 07 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında uygulanacak olan Aile Eğitim Programı(AEP)’nın ilki gerçekleştirildi. 6 hafta sürmesi planlanan eğitimlerde İletişim, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık alanlarına ait konular anlatılacaktır.