…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Aralık 2019, Pazartesi Kütahya, Türkiye

Kütahya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Kasım 2019 Ayı Etkinlikleri


Okul Destek Projesi (ODES) kapsamında 22 aile ziyareti ve 5 okul ziyaretinde çocuklarla ilgili görüşmeler yapıldı. 11 Kasım 2019 Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 6 çocuk ve 1 grup sorumlusu ile fidan dikme etkinliğine katılım sağlandı. 19 Kasım 2019 Salı günü projedeki 10 çocukla birlikte Gençlik Merkezi imkânlarından yararlanılarak bisiklet turu ve zeka oyunları oynama etkinliği yapıldı.

 

20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında 10 çocukla sinema ve pastaneye gidilerek günün anlam ve önemine dair farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

 

22 Kasım 2019 Cuma günü Anıtkabir başta olmak üzere tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek çocuklara milli ve manevi duyguları kazandırmak ve güçlendirmek amacıyla Ankara’ya gezi düzenlendi. Geziye 24 çocuk ve 4 grup sorumlusu katıldı.

 

Kütahya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle 1. Sınıf öğrencilerine “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele” ve “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” konularında seminerler gerçekleştirildi.

 

Bireylerin çağın gerektirdiği yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için Aile Eğitim Programları kapsamında halk eğitimleri verilmeye devam etmektedir.

 

Aile Eğitim Programları kapsamında, Kasım Ayı içerisinde yapılan 18 eğitimle 860 kişiye ulaşıldı. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında 3 eğitim yapıldı ve  yapılan eğitimlere 74 kişiye ulaşıldı. Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele kapsamında 1 eğitim yapıldı ve yapılan eğitime 28 kişiye ulaşıldı.

 

Kasım ayı içerisinde 9 Şehit Yakını Gazi/Gazi Yakını ziyaret edildi.