…
…
26 Aralık 2019, Perşembe Kütahya-Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2019 Yılı II. Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2019 Yılı II. Dönem Toplantısı Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında 26 Aralık 2019 tarihinde Milli Eğitim İl Müdürlüğü toplantı salonunda; Kütahya Belediye Başkanı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yard., Vali Yardımcımız, Kütahya Cumhuriyet Savcısı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Kütahya Barosu yönetim kurulu üyesi, İl Müftüsü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, İl Göç İdaresi Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, KOSGEP Kütahya İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıda; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu kuruluş süreci ve yapılan toplantılar, ilimizde 2019 yılında alınan tedbir kararı sayıları ve verilen hizmetler hakkındaki sayısal veriler, İl Eylem Planı'nın oluşturulma süreci ve plan kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler katılımcılara aktarıldı.

 

 

Toplantının devamında Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN tarafından ülkemizde ve ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda alınan ve alınması planlanan tedbirler ve var olan uygulamalar katılımcılara aktarılmış olup İl Eylem Planı’nın bu kapsamda genişletilmesi yönünde çalışmalar yapılması ve tüm kurumların sürece aktif olarak katılımının gerekli olduğu konularına değinmiştir. Katılımcıların, kurumsal olarak kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki deneyim, görüş ve önerilerini paylaşmalarının ardından toplantı sona erdi.