…
…
…
…
17 Şubat 2023, Cuma Kütahya, Türkiye

İlimize Gelen Afetzedelerimizin Yanındayız


Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri Bakanlığımız koordinesinde gerçekleştirilmektedir.

 

Afetlerde psikososyal destek; afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi, etkilenenlerin ‘normal’ yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmelerinin sağlanması, toplumda gelecekte ortaya çıkması muhtemel afet ve acil durumlarla başa çıkma/iyileşme/toparlanma becerilerinin artırılması ve yardım çalışanlarının desteklenmesini içeren ve afet döngüsünün her aşamasında yürütülen hizmetler bütünüdür.

 

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin yaralarını sarmak için İl Müdürlüğümüz bünyesinde;

 

08 Şubat 2023 tarihinden itibaren öncelikle deprem bölgesinden İlimize gelen afetzedeler ile psikososyal destek çalışmalarına başlandı.

 

İlimizde misafir ettiğimiz tüm afetzedelere yönelik İl Merkezinde Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan 6 Psikososyal Destek Ekibi ile Psikososyal Destek hizmeti verilmeye başlandı. Aynı şekilde İlçelerimizde bulunan (Gediz, Simav, Tavşanlı) Sosyal Hizmet Merkezlerince kurulan ekipler ile ilçelerimizde de Psikososyal Destek hizmetine başlandı.

 

08 Şubat 2023 tarihinden bu yana toplamda 1.212 afetzede ile görüşme yapıldı. 1.212 afetzedemize ise Psikososyal Destek hizmeti verildi.

 

#BirlikteGüçlüyüz