…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Kasım 2019, Cuma Kütahya, Türkiye

İl Müdürlüğümüz Bünyesinde ‘Finansal Okur Yazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ Konulu Panel Gerçekleştirildi


 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından kadınlara yönelik ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi’ konulu panel gerçekleştirildi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda; 2018-2023 yıllarını kapsayan "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" hazırlanıp, yürürlüğe konulmuştur.

 

Söz konusu Eylem Planı'nın 5 bileşeninden biri olan Eğitim bileşeninde "kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıkları artırılacaktır" hedefine yer verilmiştir.

 

Ayrıca, 180 Günlük Cumhurbaşkanlığı İcraat Programında da Kadınlara yönelik Finansal Okuryazarlık eğitimlerinin yaygınlaştırılması eylemi yer almaktadır. Bu kapsamda; kadınların para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi ve yerli malı kullanımı gibi konularda farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.

 

Bu bağlamda, 31 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14:00’da İl Müdürlüğümüz Konferans Salonu’nda, 13 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00’da Simav Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda ve 14 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00’da Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonunda "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" panelleri düzenlendi.

 

İl Müdürümüz Ömer TURAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan panelin moderatörlüğünü İl Müdürlüğümüzde görevli Araştırmacı Nihat ÇINAR yapmış olup panelist olarak; İŞKUR Temsilcisi Mustafa KAYA, KOSGEP Temsilcisi Serdar KAYA, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Temsilcisi Doç. DR. Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL ve Semra TOZARAYDIN katılım sağladı.

 

Programlar ‘Katılım Belgesi’ takdimi ve aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.