…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Eylül 2020, Perşembe Kütahya, Türkiye

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni


Cumhurbaşkanlığı tarafından 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehit ailelerimiz ve gazilerimize “Devlet Övünç Madalyası ve Beratları” Sayın Valimiz Ali ÇELİK tarafından törenle tevcih edildi.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen törene; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Vali Yardımcıları Mustafa GÜNEY, Halil İbrahim ERTEKİN, Aydın BÖRÜ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım OKAT, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın duasıyla devam etti.

Törende künyelerin okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Valimiz Ali ÇELİK tarafından Şehit Polis Memuru Murat KÖDÜK’ün oğlu Mustafa KÖDÜK’e, Şehit Piyade Uzm. Çvş. Yaşar ÇAKIR’ın Babası Kadir ÇAKIR’a ve Gazilerimiz Yıldırım KARAKÖSE ile İbrahim AKBULUT’a tevcih edildi.

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı bir ömür temennisinde bulunan Sayın Valimiz Ali ÇELİK, “Her zaman yanınızda, 24 saat emrinizdeyiz. Rabbim, bizleri sizlere karşı mahcup etmesin” dedi.