…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ocak 2020, Salı Kütahya, Türkiye

Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında İl Koordinasyon 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Çocuk Koruma Kanunu kapsamında İl Koordinasyon 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı Valimiz Dr. Ömer TORAMAN Başkanlığında 28 Ocak 2020 tarihinde Kütahya Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, İlçe Koordinasyon Kurul Başkanları (Kaymakamlar), İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, İl Koordinasyon Üyeleri ile Müdürlüğümüz Çocuk Hizmetleri alanında görev yapmakta olan Müdürler ve meslek elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Fatih KAYAR, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kütahya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Kütahya İl Müftülüğü temsilcileri Çocuk Koruma Kanunu kapsamında gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında, Kuruluş Müdür Vekili Ercan TURHAN ise korunma ve bakım hizmeti veren Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlükleri hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.
 
Valimiz Dr. Ömer TORAMAN, Çocuk Hizmetleri alanında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sorumlu olduğunu, gerekli tedbir ve önlemlerin koordineli bir şekilde yürütülmesinin önemini vurguladı.

Çocuk ve gençlerin vakit geçirebileceği, kültürel ve sportif aktivitelere katılabileceği alanların çoğaltılması gerektiğinin altını çizen Valimiz Toraman, Kütahya’da ikinci bir gençlik merkezi için çalışma yapılabileceğini kaydetti. 

Çocuk Koruma Kanunu kapsamında ve ilgili mevzuat gereğince hizmet alanının daha etkin çalışabilmesi için görüş ve önerilere yer verilerek, 2020 yılı içerisinde Çocuk Hizmetleri alanında hedeflenen ve yapılması planlanan hizmetler hakkında değerlendirme yapıldı.