…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2023, Cumartesi Kütahya, Türkiye

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı Gururla Kutlandı


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

 

 Vali Vekili Mustafa Güney, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ali Fazıl Kasap, Garnizon Komutanı Necati Gündüz, protokol üyeleri ve İl Müdürümüz Fatma Uz katıldı.

 

Şehitlerin kabrini ziyaret eden Vali Vekili Mustafa Güney, şehit ailelerinin tek tek istek ve arzularını sordu; başsağlığı dileklerini yineledi.

 

Vali Vekili Mustafa Güney daha sonra İl Müdürümüz Fatma Uz ve beraberinde protokol üyeleriyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti. 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü sebebiyle Fatih Anadolu Lisesi tarafından Hezar Dinari Kültür Merkezi’ndeki programda öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı “Çanakkale ve Şehitlerimiz” oratoryosu sahnelendi.

 

Program, Çanakkale Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği’nden getirilen toprağın Vali Vekili Mustafa Güney ve protokole teslim edilmesiyle sona erdi.

 

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü sebebiyle İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de anma programı düzenlendi. Şehitler için mevlit ve hatim duası okunan programa; Vali Vekili Mustafa Güney, protokol üyeleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.