…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Kütahya, Türkiye

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı Gururla Kutlandı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı sebebiyle ilk tören Kütahya Hava Şehitliği’nde yapıldı.


Tören; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım OKAT'ın çelenk sunmasıyla başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi.

 

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Şehit aileleriyle ayrı ayrı ilgilenerek her daim yanlarında olduğunu belirtti. Sayın Valimiz, protokol üyeleri ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ kabirleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

 

 

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNE ZİYARET

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, protokol üyeleri ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti. 

 

 

POLİS ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törenler Polis Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dua edilmesiyle devam etti. 

 

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Şehit aileleriyle ayrı ayrı ilgilenerek her daim yanlarında olduğunu belirtti. Sayın Valimiz, protokol üyeleri ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ kabirleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

 

 

ANMA ETKİNLİKLERİ TİYATRO İLE DEVAM ETTİ


Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Milletvekili İshak GAZEL, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK protokol üyeler ve il Müdür Vekilimiz Fatma UZ 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü sebebiyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programına katıldı. 


Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programda öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı “Bir Hilal Uğruna” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 

 

 

ŞEHİTLERİ ANMA VE DUA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kütahya İl Müftülüğü tarafından Şehitlerimizin Anneleri ve Eşlerine yönelik ‘Şehitleri Anma ve Dua Programı’ düzenlendi. Programa İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ katılarak Şehitlerimizin Anne ve Eşleri ile ayrı ayrı ilgilenerek her daim yanlarında olduğunu dile getirdi.

 


MEVLİT OKUTULDU

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de anma programı düzenlendi. Şehitler için mevlit ve hatim duası okunan programa; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, protokol üyeleri, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞEHİT AİLELERİMİZE YÖNELİK YEMEK PROGRAMI

Sayın Valimiz Ali ÇELİK ve eşi Nezihe ÇELİK, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle şehit aileleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

 

Samimi bir ortamda geçen programda Sayın Valimiz Ali ÇELİK ile eşi Nezihe ÇELİK, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi.

 

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın duasının ardından bir konuşma yapan Sayın Valimiz Ali ÇELİK, şehit aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

 

Programa Sayın Valimiz Ali ÇELİK ile eşi Nezihe ÇELİK’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, protokol üyeleri, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ ve şehit yakınları katıldı.