…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Kütahya, Türkye

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı Gururla Kutlandı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı sebebiyle Kütahya Hava Şehitliği’nde düzenlenen tören, Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf SARIOĞLU, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih ÖZDEN ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım OKAT'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

 

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNE ZİYARET

Sayın Valimiz Ali ÇELİK daha sonra beraberinde protokol üyeleriyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT ile Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL’u dernek merkezlerinde ziyaret eden Vali Ali Çelik, gazilerle ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi. 

 

POLİS ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törenler Polis Şehitliği ile Muharip Gaziler Derneği Mezarlığı'nın ziyaret edilmesiyle devam etti. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dua edilmesiyle devam etti. 

Şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek her zaman yanlarında olduğunu belirten Sayın Valimiz Ali ÇELİK, kabirleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi sebebiyle düzenlenen törenlere; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf SARIOĞLU, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih ÖZDEN, Cumhuriyet Başsavcısı Evren AKBEY, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım OKAT, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL katıldı.