…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Ekim 2019, Perşembe Kütahya, Türkiye

Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yereldeki afet risklerini en aza indirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında pilot il seçilen Kütahya’da Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES) destekli "Bölgesel Saha ve Masabaşı Tatbikatı" 16 Ekim 2019 tarihinde ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile personele saat 10.00’da uyarı amaçlı kısa mesajların (SMS) gönderilmesiyle başladı.

Tatbikat senaryosu gereği Kütahya merkezli 5,6 büyüklüğündeki deprem üzerine Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri Valimiz Sayın Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında, Kütahya Belediyesi Atlı Spor Kulübü sahasındaki alanda oluşturulan Afet Yönetim Merkezi Çadırı’nda toplandı.

15-17 Ekim 2019 tarihleri arasında ilimizde Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında düzenlenen tatbikat gereğince Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce; 15 Ekim 2019 tarihinde 1 AYDES, 1 kreş, 1 mescit ve 1 konaklama çadırı kuruldu. 16 Ekim 2019 tarihi itibariyle tatbikat alanında göreve başlandı.

Aynı gün AYDES üzerinden Psikososyal Hizmet Grubuna 2 adet talep geldi. İlk talepte Çocuk Evlerimizde kalan çocuklarımızın korktuğu belirtilmiş olup sistem üzerinden 3 kişiden oluşan psikososyal müdahale ekibi görevlendirildi. İkinci talepte ise barınma alanında bulunan afetzedeler ve çalışanların psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu belirtilmiş olup çalışana destek ekibinden ve psikososyal müdahale ekibinden 3 personel görevlendirilerek talepler sonlandırıldı.

16 Ekim 2019 tarihinde sahada görevli 52 personelle görüşmeler gerçekleştirilerek çalışana destek çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı gün içerisinde AFAD”ın yönlendirmesiyle 3 afetzedeyle bireysel görüşme gerçekleştirildi. Ayrıca yemek dağıtımında Kızılay’a ve çadırların toplanmasında AFAD’a yardım edildi. Aynı gün akşam 22.00’de Valilik binası önündeki tatbikata katılım sağlandı.