…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Kütahya, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlandı


Bakanlığımız hizmet modellerinden olan koruyucu aile hizmetinin ülke genelinde tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan genelge ile 30 Haziran tarihi "Koruyucu Aile Günü" olarak ilan edildi.

 

30 Haziran'ın Koruyucu Aile Günü kapsamında Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, protokol üyeleri, koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızın katılımıyla kortej yürüyüş düzenlendi. Sonrasında Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, protokol üyeleri, koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımızın katılımıyla Koruyucu Aile Şenliği gerçekleşti.

 

Şenlikte Kütahya Valiliği Gezici Motivasyon ve Eğitim Tırı’nda çocuklar hem eğlenip hem öğrenirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nin düzenlemiş olduğu oyun parkurları ve animasyon ekiplerinin gösterileriyle de keyif dolu anlar yaşandı.

 

İlimizin işlek caddesi olan Sevgi Yolu’nda koruyucu aile tanıtım standı kurularak vatandaşlarımıza koruyucu aile tanıtım broşürleri dağıtıldı.