…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2021, Cuma Kütahya, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri


3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Sayın Valimiz Ali ÇELİK’in ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ’un Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi ile Özel Meliha Girgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Atölye açılışı ve Protokol üyelerinin Kütahya’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Özel Bakım Merkezleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaretleriyle başladı.

 

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Protokolünün, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, STK ve Engelli Dernekleri’nin katılımı ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde; Biyonik Kulaklıklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin “Bayrak” şiiri, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi’nin Dans Gösterisi, Kütahya Çölyak, PKU ve Metabolik Hastalıklar Derneği’nin üyesi Avukat Hatice ALTINER tarafından “Engelli Sorunları” Sunumu, Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi ile Özel Meliha Girgin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Korosu şeklinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

Program, Sayın Valimiz Ali ÇELİK’in İlimiz Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Üyelerine “Teşekkür Belgeleri” ve 2021 yılında Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan; Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi Binasına, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binasına, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Binasına, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Binasına, Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği Binasına, Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği Binasına, Simav Belediyesi Kışla Caddesine, Simav 4 Eylül Açık Otoparkına, Simav Eski Garaj Caddesine, Emet Mustafa Mutlu Engelsiz Yaşam Parkına, Altıntaş ilçesi Avşar Deresi Yürüyüş Yoluna, Aslanapa Kültür Evi Binasına, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi Binası, 100. Yıl Aile Sağlığı Merkezi Binasına, Şaphane Toplum Sağlığı Binasına, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binasına, Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Binasına, Domaniç Hisar İlkokulu Binasına, Gediz Erkek Yurt Müdürlüğü Binasına, Gediz Kız Yurt Müdürlüğü Binasına, “Erişilebilirlik Belgeleri”nin takdim edildi. Erişilebilirlik Kamu Spotunun izlenmesi ile program son buldu.