…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Kütahya, Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programları kapsamında hafta boyunca Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

 

İl Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce Kütahya T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

 

 

Yabancı uyruklu kadınlara Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü personeli, İl Göç İdaresi  personeli ve Kütahya Barosundan görevli avukatlarca Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele mekanizmaları, 6284 Sayılı Kanun ve İnsan Ticareti konularında eğitim verildi.

 

 

İl Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nde görevli psikolog Seda Karpuz Radyo Dumlupınar Özel Yayınına katılarak Müdürlüğümüzün çalışmaları ve 6284 Sayılı Kanun hakkında bilgi verdi.

 

 

Kütahya İl Müftülüğü koordinesi ile panel düzenlendi.

Panelde; İl Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Sevilay USLU ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Başvuru Mekanizmaları’ konusunda bilgi verdi.

Panele Sayın Valimiz Ali ÇELİK’in eşi Nezihe ÇELİK, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ katılım sağladı.

 

 

İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ’un katılımıyla İl Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kütahya Kızılay Kadın Kolları işbirliği ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ebelik Bölümü öğrencilerine Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

 

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü farkındalık çalışmaları kapsamında üniversite yemekhaneleri, ilimizin çeşitli kafe ve restaurantlarında kullanılmak üzere amerikan servisi tasarlanarak İl Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce dağıtımı gerçekleştirildi.

 

 

İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kütahya Kadın Konukevi Müdürlüğü, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Biriminde görevli personeller ve Kadın Konukevinde hizmet alan kadınlar ile Sayın Valimiz Ali ÇELİK ve eşi Nezihe ÇELİK kahvaltıda bir araya geldi.

 

 

Kütahya Sera AVM’ de Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içerisinde konu ile ilgili bilgilendirici stant çalışması gerçekleştirildi.

Stantları gezen Sayın Valimiz Ali ÇELİK’e İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat KIRBAÇ ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ eşlik etti.

 

 

Aizanoi Antik Kenti, Kütahya Kalesi, İl Müdürlüğümüz hizmet binası ile kamu binaları ve pek çok yer günün sembol rengi olan turuncu ile renklendirildi.

 

 

İlimiz Aslanapa, Dumlupınar, Altıntaş ilçelerinde kamu kurumlarında ve vatandaşlarımızın en çok ziyarette bulunduğu alanlarda farkındalık çalışmaları yapıldı.

Çavdarhisar İlçe Müftülüğü personeline yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ayrıca Çavdarhisar ve Altıntaş Kaymakamlıkları tarafından tertip edilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu"na katılım sağlandı.