…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Kütahya, Türkye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999 tarihinde 54. genel kurul oturumunda alınan 54/134 sayılı karar ile 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesi kararlaştırılmıştır. Birleşmiş Milletler tarafından, 2015 yılından bu yana 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına “Orange The World (Dünyayı Turuncuya Boya)” kampanyası ile 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında birçok ülkede Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası gerçekleştirilmektedir.

 

Bu kapsamda İç İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ile koordineli olarak “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla 81 ilde eş zamanlı toplantı gerçekleştirildi.

 

İlimizde de Sayın Valimiz Ali ÇELİK başkanlığında ve tüm ilçelerde Kaymakamlar başkanlığında eş zamanlı olarak 25 Kasım 2020 tarihinde saat 10:00’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya; Vali Ali ÇELİK’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, KSBÜ Rektör V. Prof. Dr. Duygu PERÇİN RENDERS, Baro Başkanı Ahmet ATAM, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Engin KORKMAZ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Fatma UZ, ilgli daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

 

Yapılan toplantıda Bakanlığımız ile koordineli şekilde hazırlanan sunum arz edilerek toplantı öncesinde tüm katılımcılara günün anlam ve önemine binaen turuncu maske verilerek “Kadına Şiddete Karşı Buradayım De!” yaka etiketi dağıtıldı.

 

Toplantı sonrasında Sayın Valimiz Ali Çelik, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) tanıtım stantlarını ziyaret etti. Sayın Valimize Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ eşlik etti.